ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΜΑΣ


Σχεδιαστής

Ο Τάκης Σαμαρτζής, με πολυετή εμπειρία και διακρίσεις, τόσο στον σχεδιασμό και στην κατασκευή σκαφών αναψυχής, όσο και στους αγώνες ταχυπλοΐας ανοικτής θάλασσας, είναι ο ιθύνων νους και η ψυχή της TROPIDA.

Ξεκινώντας ως editor από το 1993-2000 σε καταξιωμένα έντυπα του ειδικού ναυτικού τύπου για τα rib και συγκεκριμένα τα περιοδικά POWERBOAT & RIB, ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΣΚΑΦΟΣ, THALASSA, ΦΟΥΣΚΩΤΟ είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και να αξιολογήσει τα περισσότερα φουσκωτά σκάφη και τους κινητήρες της ελληνικής και διεθνούς αγοράς.

Από το 2000 και μετά, χρησιμοποιώντας την εμπειρία αυτή, τις γνώσεις του στην μηχανολογία και την τεχνολογία της ασφαλούς πλεύσης, αλλά και την αγάπη του για την θάλασσα και τα σκάφη, σχεδίασε και κατασκεύασε σε συνεργασία με γνωστούς οίκους στην Αγγλία κάποια από τα καταξιωμένα rib τόσο στην Ελληνική όσο και στην διεθνή αγορά.

Παράλληλα ως οδηγός αγώνων σκαφών ανοικτής θάλασσας κατέκτησε τρία πανελλήνια πρωταθλήματα στις κατηγορίες των 140, 150 και άνω των 300 ΗΡ τουρισμού.

Το 2014 αποφάσισε να δημιουργήσει μια καθαρά ελληνική εταιρεία την TROPIDA, θέλοντας να προσφέρει γρήγορα, καλόπλοα, σπόρ και ιδιαίτερα σκάφη με έμφαση στην χρηστικότητα στο design και την ποιότητα κατασκευής.
Απευθύνονται τόσο σε ιδιώτες που θέλουν άνετα και εύχρηστα, γρήγορα, οικονομικά και ιδιαίτερα σκάφη αναψυχής όσο και σε επαγγελματίες για ενοικίαση ή ως tender σε μεγάλα yachts.

Με συνεργασίες με καταξιωμένους οίκους του εξωτερικού, τόσο σε υλικά, όσο και σε αξεσουάρ, και με επιμονή και προσήλωση στην ασφάλεια και λεπτομέρεια της κατασκευής, τα σκάφη μας ανταποκρίνονται απόλυτα σε αυξημένες απαιτήσεις και υψηλά στάνταρ, καθώς και τις δύσκολες συνθήκες των Ελληνικών θαλασσών και κυρίως του Αιγαίου.

Στα νέα μας σκάφη έχουν ενσωματωθεί νέες πρωτοποριακές σχεδιαστικές ιδέες για την άνεση και την αισθητική του σκάφους, αυτοματισμοί που συναντά κανείς σε μεγάλα και πολυτελή γιώτ, χρησιμοποιούνται υλικά που αντέχουν στον χρόνο και στις σκληρές συνθήκες της θάλασσας, και δίνονται λύσεις σε προβλήματα πλεύσης σε δύσκολες καιρικές συνθήκες (όπως το antidive στην πλώρη)

Με την εμπιστοσύνη, υποστήριξη και συνεργασία διεθνούς φήμης σχεδιαστών όπως ο Adam Younger & Gregory Dan η TROPIDA προσφέρει στην αγορά φρέσκες καινοτόμες ιδέες, τόσο στον σχεδιασμό της γάστρας όσο και του καταστρώματος που θα φέρουν επανάσταση στην κατασκευή των φουσκωτών σκαφών στο μέλλον.

Tον Απρίλιο του 2019 o Tακης Σαμαρτζής κερδίζει σε διεθνή διαγωνισμό Σχεδίου το IRON A'DESIGN AWARD THOPHY 2019 for MARINE & VESSELS  by the INTERNATIONAL DESIGN ACADEMY για το σχεδιασμό του 12 μετρου νέου σκάφους της TROPIDA   COSMIC39. Η διάκριση αυτή γινεται για πρώτη φορά σε Ελληνα σχεδιαστή φουσκωτών σκαφών  και ειναι παγκόσμια αναγνώριση της αξίας  του ελληνικου design ανάμεσα σε χιλιάδες διαγωνιζόμενους απ ολο τον κόσμο.

H καταξίωση σαν σχεδιαστής συνεχίζεται με την κατάταξη του μεσα στους 30 καλύτερους και σημαντικότερους  σχεδιαστές σκαφών στον κόσμο απο την DAC  για το 2019-2020. 

Η νέα γενιά των φουσκωτών είναι εδώ.


Τα σκάφη της TROPIDA είναι εναρμονισμένα με τις οδηγίες της ΕΕ  για  CE class C και η εταιρεία διαθέτει Πιστοποίηση ISO 9001 /2015απο το BUREAU VERITAS 

Χρειάζεστε βοήθεια; Σας ενδιαφέρει η συνεργασία;
Επικοινωνήστε με την TROPIDA για πληροφορίες και πωλήσεις. 

2106022460 | 6945155581 info@tropida.gr  

Ακολουθήστε μας
στα social